Hlavní obsah

Zavražděnou kamarádku schoval muž z Kroměřížska do šachty

Právo, Jiří Růžička
Zlín

Ve vyšetřování vraždy se vyvinulo pátrání po osmapadesátileté ženě z Koryčan na Kroměřížsku. Podezřelý je muž, který o pátrání policisty požádal. Měl ji zabít palicí a tělo ukrýt do vodovodní šachty.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Hlavním podezřelým je kamarád mrtvé ženy, který u ní asi rok bydlel. Jednačtyřicetiletý muž je momentálně ve vazbě,“ informovala mluvčí zlínské policie Jana Bartíková. Policisté se vyšetřováním případu zabývají už od 22. června, kdy jednačtyřicetiletý muž nahlásil, že postrádá svou známou.

„Operační důstojníci vyhlásili standardní pátrací akci. V tu chvíli ještě nikoho nenapadlo, že policisté ženu najdou o několik hodin později zavražděnou. Tělo bylo ve vodovodní šachtě za vstupními dveřmi rodinného domku,“ informovala mluvčí.

„Předmětem znaleckých posudků mimo jiné bude, kdy a jak přesně žena zemřela. Pachatel připouští, že vzal paličku a rozmáchl se proti ní, dál si však prý nic nevybavuje. Údajně až na druhý den zjistil, že je žena mrtvá, tak vše uklidil, včetně těla. To schoval do šachty, kterou zaizoloval novinami, vazelínou a přikryl kobercem. Proč tělo ukryl, nám zatím nevysvětlil,“ uvedl vrchní komisař Milan Janoštiak, který vede vyšetřovací tým.

Muž je obviněný z trestného činu vraždy a hrozí mu až osmnáctiletý trest vězení. Doposud má v rejstříku čtyři záznamy za trestné činy nenásilného charakteru.

Policisté nyní čekají na výsledky posudku z oboru soudního lékařství. Na základě nich pak vyšetřovatel požádá o další znalecké posudky a analýzy nutné k řádnému vyšetření tohoto zločinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám