Hlavní obsah

Nepřipoutaný řidič vyletěl z auta, které přistálo na střeše

Právo, Novinky, Aleš Fuksa, Petr Nový
Otrokovice

K vážné dopravní nehodě došlo v pondělní večer v Otrokovicích na Zlínsku. Na silničním obchvatu města čtyřiatřicetiletý řidič slovenské národnosti se svým automobilem nezatočil na sjezd z rychlostní komunikace a místo toho ve velké rychlosti najel do betonových svodidel. Těžkým zraněním podlehl v nemocnici.

Článek

„Osudným se mu stalo, že nerespektoval značení přikazující snížení rychlosti,“ řekla mluvčí zlínské policie Jana Bartíková.

„Po odražení vozidlo překonalo také další silniční svodidla a skončilo v hlubokém příkopu silničního náspu. Auto po havárii letělo asi dvacet metrů a dopadlo na střechu. Řidič vypadl a zůstal těžce zraněný ležet vedle vraku vozu,“ přiblížil mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Ze záchranářů podle něj na místo jako první dorazili hasiči, a to do pěti minut po výjezdu ze stanice. „Seběhli z náspu silničních přivaděčů a začali zraněnému řidiči poskytovat pomoc. Muž byl stále při vědomí,“ doplnil mluvčí.

Po prvotním ošetření jej následně lékaři převezli k hospitalizaci do Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně. Tam muž podle informací policie zemřel, podle dostupných informací nebyl připoután bezpečnostním pásem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám