Hlavní obsah

Hasiči na Blanensku pomáhali kolegům z Polska, kteří havarovali

Právo, pko
Blansko

Nestává se zase tak často, aby hasiči zasahovali u nehody svých kolegů, nota bene pokud se jedná o hasiče z jiného státu. Přesně takový zásah mají ale za sebou jihomoravští hasiči, v pondělí ráno totiž pomáhali u Sebranic na Blanensku svým kolegům z Polska.

Článek

K havárii došlo na frekventovaném tahu 1/43 po páté hodině. V příkopu u cesty skončil převrácený hasičský dopravní automobil z města Czacz, který do Maďarska převážel mladé hasiče ve věku od 10 do 15 let. Nikomu z 11 dětí se naštěstí nic nestalo, bez zranění vyvázli i dva řidiči a vedoucí skupiny.

Příčina nehody polského vozu se vyšetřuje.

„Hasiči zajistili místo nehody, havarované vozidlo zabezpečili proti případnému vzniku požáru a mladé požárníky s dospělými převezli na stanici v Boskovicích, kde jim poskytli občerstvení a přístřeší do doby, než jim organizátoři cesty zajistí náhradní dopravu,“ prohlásil mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Vyproštění havarovaného auta bránily stromy, hasiči proto museli bujnou vegetaci nejprve vyřezat a pak auto svých polských kolegů pomocí navijáku vytáhli na silnici a odtáhli na stanici do Boskovic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám