Hlavní obsah

Motorkář jel v protisměru po dálnici D1, aby nepřišel kvůli značce o řidičák

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Jednatřicetiletý řidič motocyklu ujížděl v pondělí odpoledne policistům v protisměru z Ostravy po dálnici D1. Podle policie riskantně ujížděl jen proto, že zapůjčená motorka neměla registrační značku a muž se kvůli zaměstnání bál, aby nepřišel o řidičský průkaz.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Policisté chtěli motorkáře na červeném stroji zastavit v Ostravě po čtvrté hodině odpoledne. Ten však na nic nereagoval a dal se na zběsilý úprk ulicemi města a později na dálnici D1, kde vjel po jednom z kruhových objezdů do protisměru. Celkem ujel asi deset kilometrů.

Cestou ohrozil řadu účastníků silničního provozu, jen jejich včasnou reakcí se nestalo žádné větší neštěstí. Policistům se muže podařilo dohonit až u parkoviště směrem na Antošovice, kde jej zablokovali a přinutili zastavit. Muže zadrželi a motorku vrátili majitelce.

„Motivem jeho jednání měla být pouze skutečnost, že motocykl není opatřen registrační značkou, a protože má být zaměstnán jako řidič kamiónu, měl mít obavy o své řidičské oprávnění,“ řekla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Policie nyní žádá případné svědky nebezpečné jízdy motorkáře, aby se přihlásili na linku 158. Poté bude moci policie případ kvalifikovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám