Hlavní obsah

Kabely na ostravské tramvajové trati kradla řidička MHD

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Překvapení čekalo na policisty z Ostravy, když zjistili, kdo dvakrát v tomto týdnu během tří dnů zastavil provoz na tramvajové lince číslo 5. Vandalem, který poprvé poničil optometalický kabel a zastavil tak dopravu na jednokolejné trati, je totiž řidička Dopravního podniku Ostrava.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K poškození došlo ve středu 22. a v pátek 24. června. „Místem činu se stala tramvajová trať Kyjovická, mezi zastávkami Ostrava-Poruba, Vřesinská a Zátiší. V obou případech došlo k poškození optometalického kabelu přestřižením a odcizení části kabelu,“ popsala ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

V prvním případě dosáhla škoda několika set tisíc korun. Kolik činí škoda ve druhém případě, policie zatím neví. [celá zpráva]

Policisté ohledali obě místa činu, zajistili stopy, provedli fotodokumentaci a přivolali na místo i psovoda se psem. Ten nalezl i část kabelu.

„Policisté obvodního oddělení při hlídkové činnosti zjistili v noci konkrétní informace, které mohly vést k podezřelé osobě. Zjištěná fakta pak kriminalisté analyzovali s poměrně překvapivým závěrem, neboť směřovala k podezřelé ženě. Navíc řidičce poškozené organizace,“ potvrdila Holčáková.

Ženu policisté stíhají pro zločiny poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení, za což jí hrozí až šestiletý pobyt ve vězení. Důvodem, proč kabel poškodila a část z něho ukradla, byla její značná finanční tíseň.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám