Hlavní obsah

Opilý šestnáctiletý mladík autem naboural v Ostravě tramvaj

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 24. června večer šestnáctiletý mladík v opilosti sedl za volant Škody Felicia a jezdil s ní i po kolejích. Naboural do jiného auta a tramvaje. Mladíka už policie obvinila z ohrožení pod vlivem návykové látky.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Ilustrační foto

Článek

Případ se stal krátce před 23. hodinou v Ostravě-Porubě. Mladík se rozhodl řídit, i když nemá řidičák a pozdější dechové zkoušky na alkohol vykázaly hodnoty zhruba 1,8 a 1,6 promile alkoholu. „Mladistvý měl uvést vozidlo do nekontrolovatelného smyku, najet mimo komunikaci přes vyvýšený obrubník na travnatou plochu a následně najet do kolejiště,“ popsala ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Z kolejí se mladíka s pomocí několika dalších osob podařilo auto vyprostit. „Najel zpět na komunikaci a zřejmě ve snaze ujet z místa nehody začal couvat. Přitom však mladistvý řidič narazil do zaparkovaného vozu Škoda Fabia,“ informovala mluvčí s tím, že ani střet s autem nezkušeného šoféra nezastavil. „Pokračoval v couvání a následně v důsledku neopatrné jízdy znovu najel přes vyvýšený obrubník na travnatou plochu oddělující kolejiště, do kterého opět najel a následně narazil do tramvajové soupravy,“ sdělila Holčáková.

Mladík byl navíc evidován v celostátním pátrání. Byl tak opilý, že ho policisté mohli vyslechnout až po vystřízlivění. Zatímco dospělému pachateli by za ohrožení pod vlivem návykové látky hrozily až tři roky vězení, od soudu však může dostat maximálně polovinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám