Hlavní obsah

V Holešově se po bouřce a horku sám vznítil seník

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Holešov

Horka, větrné smrště a bouřky minulých dnů se podepsaly na příčinách vzniku požáru velkokapacitního seníku v Holešově na Kroměřížsku, který v sobotu odpoledne likvidovaly tři jednotky profesionálních a další jednotky dobrovolných hasičů.

Článek

„O požáru sena byli hasiči informováni v sobotu po poledni. Ukázalo se, že příčinou vzniku požáru bylo samovznícení sena,“ řekl mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

„Vznícení sena předcházely mimořádné klimatické podmínky v minulých dnech. Nad Holešovskem se přehnala velmi silná bouře doprovázená větrnou smrští. Při té bylo poškozeno několik střech a také střecha zmíněného skladiště sena. Tam byly uskladněny stovky balíků sena, do kterých zatekla dešťová voda. Seno vodu nasáklo a vlivem horka v dalších dnech se seno zapařilo,“ popsal Mitáček.

Podle svědků byl už v pátek cítit v seníku zápach a majitel nechal balíky vyvézt a prosušit. „Právě přitom bylo zjištěno ohnisko požáru. Na místo vyjeli hasiči. Podařilo se zabránit rozšíření požáru do dalších částí skladovací haly. Lokalizace požáru byla hlášena krátce po patnácté hodině. Další hodinu trvala celková likvidace požáru. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn,“ sdělil Mitáček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám