Hlavní obsah

Nehody na silnicích si vyžádaly tři mrtvé, zraněny byly i dvě děti

Právo, Novinky, mp, tr, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nejméně tři mrtvé si vyžádaly nehody, jež se v sobotu odpoledne udály na silnicích na Tachovsku a na Písecku. Na Berounsku musel zasahovat záchranářský vrtulník u šesti zraněných, mezi nimiž byly dvě děti.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

Dva mrtvé si vyžádala srážka osobního vozu s motocyklem u Neznašova nedaleko Albrechtic nad Vltavou. Zemřel řidič motocyklu a jeho spolujezdkyně. Příčiny nehody se vyšetřují, ale prvního z šetření vyplývalo, že automobil zřejmě nedal při odbočování přednost. Řidička osobního vozu vyvázla bez zranění.

Tragicky dopadla také havárie u obce Očín na Tachovsku. Jednadvacetiletý muž za volantem tam z neznámých příčin sjel s autem do příkopu, kde narazil do pevné překážky. Na místě zemřel. „Při nárazu bylo auto zcela zdemolováno," uvedla ČTK krajská policejní mluvčí Hana Jehlíková.

Na Berounsku šest zraněných, mezi nimi děti  

U Hudlic na Berounsku se při čelní srážce dvou osobních aut zranilo šest lidí, z toho dva vážně. Mezi zraněnými jsou i dvě děti narozené v roce 1999. Obě vrtulník přepravil do pražské motolské nemocnice, kde skončil i jeden z dospělých zraněných.

Podle mluvčí středočeské záchranné služby Terezy Janečkové utrpěly děti úraz hrudníku a jedno z nich mělo také poraněnou ruku, napsala ČTK. Dospělý, který byl rovněž převezen do Motola, má vnitřní zranění. Ostatní měli lehká zranění a byli ošetřeni v Berouně.

Pět zraněných si rovněž vyžádala nehoda dvou aut u Malého Boru na Klatovsku. V Sokolově se zase srazil motocykl s autem. Řidiče motorky převezli záchranáři do nemocnice, kdo ho podle všeho čeká náročná operace zlomené stehenní kosti. „Motorkář nedal přednost v jízdě,“ popsala příčinu nehody mluvčí sokolovské police Kateřina Dohnalová.

Předjížděl a neviděl

Dvě těžká zranění po srážce motocyklu s osobním autem hlásí také policie z Brněnska. Krátce před polednem poblíž obce Jilmoví přehlédl řidič automobilu Škoda Forman protijedoucí motocykl Harley Davidson – zrovna v momentě, kdy předjížděl jiné vozidlo.

Došlo ke srážce, jejíž bilancí jsou dvě těžká zranění obou motocyklistů. Pětačtyřicetiletý řidič byl vrtulníkem převezen v kritickém stavu do Fakultní nemocnice Brno, jeho stejně stará spolujezdkyně skončila s těžkým zraněním v Úrazové nemocnici. Podle posledních informací je řidič již mimo přímé ohrožení života. Viník nehody vyvázl bez zranění, nebyl pod vlivem alkoholu, sdělil mluvčí policie Brno-venkov Bohumil Malášek.

Reklama

Výběr článků

Načítám