Hlavní obsah

Na stavbě našli funkční náboje do tanku

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Šest plně funkčních tříštivotrhavých nábojů do tanku našli v pátek ráno dělníci při výkopových pracech na jedné stavbě v Ostravě-Porubě. Policie musela okolí nálezu evakuovat, protože hrozilo, že náboje vybuchnou.

Článek

O nálezu munice se policisté dozvěděli před 8. hodinou. „Místo nálezu zajistili, přivolali specialisty-pyrotechniky. Následně zhruba tři desítky policistů a městských strážníků evakuovaly z nebezpečných zón osoby, aby nedošlo k ohrožení životů a zdraví,“ uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Podle pyrotechnika se jednalo o tříštivotrhavý náboj užívaný do tanku. „Specialisté okolí nálezu prohledali a díky detektoru nalezli dalších pět kusů stejných nábojů.

„Jde o celkem šest kusů plně funkčních nábojů 76,2 mm, případným výbuchem by byl ohrožen prostor až do vzdálenosti několika set metrů,“ upozornil policejní pyrotechnik Petr Osmančík.

Lidé, kteří museli kvůli nálezu munice opustit nejbližší okolí, se mohli vrátit až po několika hodinách. Mezitím pyrotechnici náboje odborně zajistili a převezli je ke zničení.

Obdobné náboje našli dělníci na stejném staveništi i ve čtvrtek vpodvečer. I ty převezl přivolaný pyrotechnik k likvidaci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám