Hlavní obsah

Noční koupání ve Stříbrném rybníce stálo muže život

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Noční koupání se stalo osudným dvaačtyřicetiletému muži z Hradce Králové, který se ve čtvrtek krátce před půl jedenáctou hodinou v noci rozhodl vykoupat v přírodním koupališti Stříbrný rybník v Hradci Králové - Malšově Lhotě.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Podle zjištěných informací se po skončení firemní akce dva kolegové a dvě kolegyně rozhodli, že si půjdou zaplavat. Při plavání všichni společně vzájemně komunikovali. Po uplavaných zhruba dvaceti metrech od břehu se otočili a plavali nazpět. V jednu chvíli, mohlo to být asi deset metrů od břehu, se jim kolega náhle přestal ozývat,“ popsala nešťastnou událost mluvčí hradeckých policistů Anna Pešavová.

Po chvíli zbylá trojice zpozorovala, že muž nehybně plave na vodě. Ihned ho společně z vody vytáhli na břeh a začali ho oživovat. Současně volali záchranku.

„Bohužel přivolaný lékař po neúspěšné resuscitaci konstatoval smrt. Lékař neurčil přesnou příčinu úmrtí a nařídil pitvu, která pomůže objasnit příčinu smrti,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám