Hlavní obsah

V centru Prahy zasahovali policisté kvůli drogám

Novinky, Petr Nový
Praha

Čtvrteční podvečerní zásah policie v Žitné ulici v centru Prahy byl zaměřen na distributory drog. V pátek o tom informovala Andrea Zoulová z pražské policejní správy. Podle ní bylo zadrženo dvacet cizinců a zajištěno velké množství drog.

Článek

Na akci se podíleli kromě kriminalistů také policisté z pořádkové jednotky. „Při kontrole baru a okolí bylo zadrženo dvacet cizích státních příslušníků a pestrá škála drog, jako pervitin, kokain a marihuana,“ řekla Zoulová.

Za hlavního distributora považují policisté 37letého cizince, který u sebe měl 47 sáčků s marihuanou. Pro detektivy přitom není žádným nováčkem.

„V minulosti byl v souvislosti s distribucí drog obviněn a následně odsouzen k nepodmíněnému trestu v délce trvání 15 měsíců. U dalšího ze zadržených, 25letého cizince, policisté zajistili 6,5 g kokainu,“ doplnila Zoulová.

V průběhu pátku budou kriminalisté shromažďovat veškerý spisový materiál a provádět výslechy zadržených. „Není tak vyloučeno, že během odpoledne vyšetřovatelé některé ze zadržených obviní z trestných činů na úseku drogové problematiky,“ uzavřela Zoulová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám