Hlavní obsah

Advokáti obvinili budějovického soudce, že kradl peníze přímo v soudní síni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Českobudějovický soudce E. S. kradl přímo v soudní síni, alespoň se to domnívají dva advokáti, kterým v přestávkách mezi soudními líčeními zmizelo celkem 25 tisíc korun. Sedlecký vinu popírá, Krajský soud ale už podal návrh na kárné řízení a odvolání soudce. Případ vyšetřuje policie. Informovala o tom Česká televize.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Podle advokátů, kteří ztrátu nahlásili ještě v den krádeže, kradl soudce nejméně dvakrát. Naposledy k tomu mělo dojít v pondělí. „Řekli, že mají závažné podezření, že se jim ztratily peníze z jednací síně v době přestávky, kdy tam byl pouze soudce Sedlecký,“ citovala ČT místopředsedu soudu Romana Bártu.

Předseda českobudějovického krajského soudu Bohuslav Petr řekl, že bude zdrženlivý a nechá pracovat orgány činné v trestním řízení.

ČT rovněž uvedla, že soudce si jeho nadřízení i advokáti po pracovní stránce cení. Podle některých zaměstnanců soudu je Sedlecký v péči psychiatrů, údajně se léčil už v minulosti. U soudu je momentálně veden jako v pracovní neschopnosti.

Případ už se dostal na stůl ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila (ODS), který zvažuje, zda postavit soudce dočasně mimo službu. Přes svou mluvčí Terezu Palečkovou vzkázal, že Sedleckému právě probíhá třídenní lhůta pro vyjádření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám