Hlavní obsah

Policejní passat dostal na D8 smyk a projel svodidly do protisměru

Novinky, fia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na 15. kilometru dálnice D8 ve středu v podvečer havaroval policejní Volkswagen Passat. Jeden z policistů byl při nárazu lehce zraněn. Automobil patřil ústecké policii.

Článek

"K nehodě došlo krátce před půl šestou večer, kdy policejní Volkswagen Passat dostal smyk a narazil do středových svodidel," řekla Novinkám ústecká policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

"Jeden policista byl lehce zraněn. Nehodu vyšetřují středočeští dopravní policisté," doplnila.

"Žádné jiné vozidlo při havárii nebylo," potvrdil Novinkám mluvčí středočeských policistů Pavel Truxa.

Svědek nehody Novinkám řekl, že policejní passat jel ve směru na Ústí nad Labem, když projel středovými svodidly do protisměru a zastavil se až o protilehlá svodidla na druhé straně dálnice. Bylo veliké štěstí, že v protisměru v tu chvíli neprojíždělo žádné vozidlo, a nedošlo tak k čelnímu střetu.

Rychlé vozy Volkswagen Passat R36 nasadila policie do provozu na českých dálnicích a silnicích v lednu 2009. Jsou poháněny vidlicovými šestiválci o objemu 3,6 litru o výkonu 220 kW. Z nuly na stovku zrychlí za 5,6 vteřiny a dosáhnou maximální rychlosti 250 km/h.

Policejní VW Passat R36

Motor: zážehový šestiválec

Objem válců: 3597 cm3

Max. výkon: 220 kW

Max točivý moment: 350 Nm

Max. rychlost: 250 km/h

Zrychlení 0 - 100 km/h: 5,6 s

Pohon: 4x4

Kombinovaná spotřeba: 10,5 l

Základní cena VW Passat R36 činila v době pořízení 1 089 000 korun, policie pořídila 16 vozů za 18,7 miliónu.

Reklama

Výběr článků

Načítám