Hlavní obsah

Majitel nechal několik dnů svého psa trpět v přehřátém autě

Právo, Aleš Fuksa
Zlín

Značně dehydratovanou pětiletou fenku stafordšírského teriéra jménem Jessie zachránili ve středu zlínští strážníci. Zvíře měl jeho třiadvacetiletý majitel z Dobrkovic několik dní zavřené v automobilu. S Jessie zřejmě ve voze přes noc přespával. Vzhledem ke slunečnému počasí mohla teplota uvnitř nevětraného vozu v době záchrany dosahovat kolem pětašedesáti stupňů.

Článek

„Obrátilo se na nás několik lidí s tím, že v areálu bývalého Svitu stojí už několik dní motorové vozidlo, ve kterém je uzavřený pes. Podle registrační značky jsme sice zjistili, komu auto patří, jenže dotyčná osoba jej před několika lety bez přepisu darovala jinému člověku. Navíc od té doby automobil měnil majitele několikrát. I tak se strážníkům podařilo zjistit nynějšího majitele, ten ale nezvedal mobilní telefon,“ přiblížila mluvčí Městské policie Zlín Šárka Škubalová.

Policisté nechtěli vyčkávat a zvířeti se rozhodli pomoci bez majitele. Ten je zřejmě pozoroval zpovzdálí, protože k vozu ještě před jeho násilným otevřením přistoupil.

„Fenka byla velmi dehydratovaná a přehřátá. Nechali jsme ji proto převézt do zlínského útulku,“ poznamenala mluvčí. Mladíka nyní strážníci podezřívají ze spáchání trestného činu týrání zvířete. Věc proto předali k dalšímu šetření kolegům z celorepublikové policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám