Hlavní obsah

Muž zabil ženu a pak její tělo zapálil, ve vězení bude 17 let

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Na 17 let poslal ve středu ostravský krajský soud do vězení osmačtyřicetiletého Jana Ryšku. Podle rozsudku nejprve loni v červnu ubil cihlou bývalou manželku a pak ji i s jejím autem zapálil. Odsouzený se k činu původně přiznal, později to však odvolal.

Foto: Aleš Honus, Právo

Eskorta přivádí obžalovaného Jana Ryšku k soudu.

Článek

Ryška ubil cihlou bývalou manželku loni v červnu v Horních Bludovicích na Karvinsku. Podle obžaloby ji pak naložil do auta a zapálil, aby zahladil stopy. Po zatčení se policistům k vraždě přiznal, u soudu ale přiznání stáhl. Tvrdil, že našel ženu mrtvou a v autě ji zapálil proto, aby na něj nepadlo podezření.

Důvodem k vraždě měly být osobní a majetkové spory mezi bývalými manžely. „Nejprve do ní prudce strčil, až upadla na zem. Potom ji se záměrem usmrtit nejméně pětkrát udeřil cihlou do pravé části hlavy,“ popsala útok státní zástupkyně Brigita Bilíková.

Poté, co tělo zapálil v autě asi dva kilometry od domu, se vozidlo samovolně rozjelo a zastavilo se až po nárazu do sloupu elektrického vedení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám