Hlavní obsah

Brutální vrah se přiznal, že mladou studentku škrtil a poté podřezal

– Zlín • Aktualizováno
Právo, Aleš Fuksa

Jednadvacetiletý vrah mladé studentky z Hulína na Kroměřížsku se kriminalistům přiznal, že dvacetiletou dívku škrtil a poté téměř odřezal její hlavu od trupu. Právo o tom ve středeční poledne informoval krajský státní zástupce Roman Kafka.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Eskorta doprovází obviněného mladíka k Okresnímu soudu ve Zlíně, který rozhodl o jeho vzetí do vazby.

Článek

„Doznání obviněného muže je prakticky úplné. Doznává škrcení i řezání. Proč to udělal, neví,“ řekl státní zástupce. Na otázku, zda jednal pod vlivem alkoholu, drog nebo jiných omamných látek, Kafka uvedl: „Nemáme žádné poznatky, že by byl pod vlivem nějaké návykové látky.“

Mladý vrah je od minulého čtvrtku v olomoucké vazební věznici, kam jej poslal Okresní soud ve Zlíně. V noci na 10. června se dopustil brutální vraždy, když dívku v bytě panelového domu, kde žila, nejdříve několik minut dusil, poté odešel do kuchyně pro nůž se sedmnácticentimetrovou čepelí a následně ji zhruba sedmi řeznými ranami téměř amputoval hlavu od krku. Tomuto hrůznému činu měl předcházet verbální a fyzický konflikt vyvolaný tím, že dívka už dále nechtěla skrývat jejich poměr.

Tvrdil, že se dívka zabila sama

Tajný milenec svou vinu v prvních dnech zcela popřel. I šest dní po tragédii i soudkyni tvrdil, že byl jen svědkem sebevraždy poškozené, která si sama způsobila řezné rány na krku.

„Pokud nevolal policii a záchranku, bylo to podle něj proto, že prožíval paniku a stres. Ani později tak neučinil, protože se podle svých slov rád dívá na kriminální filmy a ví, že kdo je na místě činu, je vždy podezřelý,“ uvedl po skončení rozhodování o uvalení vazby krajský státní zástupce Roman Kafka.

Kriminalisté vraha dopadli po 94 hodinách od chvíle, kdy v hulínském bytě našel dívku její partner. Dvacetiletého mladíka prozradily biologické stopy.

Za vraždu spáchanou s rozmyslem a zvlášť závažným způsobem hrozí muži 15 až 20 let vězení, případně trest výjimečný či doživotí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám