Hlavní obsah

Stav muže s prostřelenou hlavou z Plané je stále kritický

– Tachov
Právo, Jindra Pašková

Pondělní střelba v Plané na Tachovsku má tragické následky, muže s prostřelenou hlavou transportoval vrtulník do plzeňské fakultní nemocnice. Jeho stav je kritický. K neštěstí došlo v jednom z bytů na sídlišti. Co se tu odehrálo, šetří policie.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Článek

„Došlo ke střelnému poranění 57letého muže, který byl ve vážném stavu letecky transportován do nemocnice v Plzni,“ uvedla mluvčí tachovské policie Dagmar Jiroušková.

„Jeho stav zůstává nadále kritický, v dalších hodinách až dnech uvidíme, jak se jeho stav vyvine,“ doplnila mluvčí Fakultní nemocnice Plzeň Renáta Jenšíková bez dalších podrobností.

Tachovští kriminalisté teď zjišťují, jak ke střelbě v bytě, kde se muž zdržoval, došlo. „Na místě byla nalezena krátká střelná zbraň,“ potvrdila Jiroušková. „Muž nebyl držitelem zbrojního průkazu,“ dodala.

Podle prvotních údajů muže našla jeho partnerka, zatím ale není zřejmé, zda v bytě byla už v době události. Policie prověřuje všechny možnosti. „Čekáme na výsledky expertiz,“ doplnila policejní mluvčí.

Podle jejích informací nedošlo v tuto chvíli k žádnému obvinění. „Byly zahájeny úkony trestního řízení pro nedovolené ozbrojování,“ potvrdila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám