Hlavní obsah

Soud rozplétá vraždu manželů, jejichž těla se nikdy nenašla

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Složitou kauzu vraždy manželů z Přerova z listopadu 2009 začal v pondělí rozplétat senát olomoucké pobočky Krajského soudu v Ostravě. Po ženě s mužem zůstaly v jejich rodinném domě jen krvavé stopy. Jejich těla se dosud nenašla.

Foto: Petr Marek, Právo

Pavel Nárožný (vlevo) a Hana Nárožná (vpravo) před senátem olomoucké pobočky Krajského soudu v Ostravě.

Článek

Z dvojnásobné vraždy se zodpovídá bývalá manželka zavražděného muže Hana Nárožná (65) a jejich společný syn Pavel Nárožný (36). Oba však vinu od počátku popírají a před soudem to v pondělí znovu zopakovali. Případ bude soud projednávat až do pátku.

Tragédie se podle obžaloby měla stát mezi 7. a 8. listopadem 2009 v rodinném domě obětí v přerovské ulici U Žebračky. Matka se synem měli vniknout společně do domu a razantně muže s jeho manželkou napadnout. Způsobit jim tak měli masivní krvácení, oba na místě zemřeli. Těla poté naložili do osobního auta a odvezli na dosud neznámé místo.

Nemám představu, co se v domě mohlo stát.
obžalovaná

„Stopy se pak sice pokusili zamést, ale to se jim úplně nepodařilo. V domě zůstalo velké množství krve a tu následně objevili kriminalisté,“ uvedla státní zástupkyně.

Ztracené manžele začali hledat policisté po oznámení rodiny, která své příbuzné postrádala.

Když vstoupili do jejich domu, našli velké množství krve. Po jejich tělech pátrali policisté měsíce a dodnes pátrání neuzavřeli. Prohledávali tehdy v rojnicích přírodní lokality na Přerovsku a Olomoucku, vodní toky a plochy. Nasadili i policejní potápěče a psovody. Ze Slovenska povolali kynology - specialisty na vyhledávání zemřelých osob. Použili i vrtulník s termovizí, ale bezvýsledně.

Pavel Nárožný před soudem odmítl vypovídat. Působil však naprosto suverénně a bez jakýchkoliv emocí. „Není k čemu vypovídat. Už jsem se ke všemu vyjádřil. Není nic, co bych mohl ještě změnit. Věc je naprosto absurdní. Vše směřuje k tomu, že tady bude konstatováno, že se skutek, který je nám kladen za vinu, nestal,“ řekl Nárožný.

Nárožná: pachová stopa nám nepatří

Svou účast, ale i synovu, na vraždě, popřela i matka. „Nemám představu, co se v domě mohlo stát,“ uvedla na dotaz soudce Vladimíra Hendrycha Nárožná s tím, že jediným důkazem proti ní a synovi jsou nalezené stopy. „V domě jsem byla naposledy před rokem. Syn tam pak v inkriminovanou dobu být nemohl. Byl určitě doma,“ uvedla mj. Nárožná a odmítla i to, že by jí a synovi patřily pachové stopy, které kriminalisté nalezli v autě. „Jsou otázkou života a smrti mé i synovi,“ prohlásila chvějícím se hlasem Nárožná.

Ta poté dlouze objasňovala i vztah zavražděného s jeho synem. „Byl dlouho vřelý. Měli se rádi. Postoj bývalého manžela, s nímž jsem se rozvedla v roce 1988, se ale v průběhu let změnil. Podepsaly se na tom ženy, se kterými bydlel,“ tvrdila Nárožná a dodala, že se začaly množit konflikty, přičemž vyvrcholily v roce 2008 vzájemným napadením v garáži,

Otec utrpěl zranění ocelovými nůžkami na plech. Syn měl zlomenou ruku, kterou si podle matky léčil pět měsíců, zatímco jeho otec byl údajně zdravý za čtrnáct dnů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám