Hlavní obsah

Policie si spojila dva případy znásilnění a žádá svědky o pomoc

Právo, vor, mp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Kriminalisté v Karlovarském kraji vyšetřují dvě znásilnění, která by mohl mít na svědomí stejný pachatel. Ačkoliv se případy odehrály v rozmezí dvou let, mají některé rysy společné. V souvislosti s tím vyzývá proto veřejnost o pomoc při pátrání po pachateli.

Článek

„Policisté v obou případech spatřují určitou podobnost, jako byl typ vozidla, vždy se jednalo o černý větší vůz SUV, podobný způsob provedení zločinu nebo také popis pachatele je velmi podobný - výška 180 cm, bílé pleti, hubené postavy a krátce střižené vlasy,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Dohnalová s tím, že muž v obou případech mluvil česky s ruským přízvukem.

O jednom ze znásilnění policie informovala letos v dubnu, kdy sedmnáctiletá dívka před hlavní branou Velkolomu Jiří na Sokolovsku nastoupila do auta Audi Q7, které pak odjelo směrem na Lomnici.

„Nastoupila do osobního vozidla dopoledne mezi 8. až 9. hodinou před hlavní branou Velkolomu Jiří a pokračovali k obci Lomnice. Jednalo se o vozidlo Audi Q7. Vozidlo bylo černé barvy s temnými skly na zadních dveřích s registrační značkou RH OM 11K,“ připomněla Dohnalová.

Druhý případ je velmi podobný

„Policisté šetřením zjistili, že registrační značky, ale i vozidlo byly odcizeny v Bavorsku,“ dodala s tím, že obdobný případ znásilnění se stal v roce 2009 na Karlovarsku.

"Pachatel chtěl po dívce ukázat cestu, ta nasedla k němu do auta. Muž ji poté vozil mezi Ostrovem, obcí Boč, Stráží nad Ohří až k Ústeckému kraji,“ řekla Dohnalová s tím, že pachateli v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.

Policisté nyní žádají o pomoc při pátrání. „Jakékoli bližší informace k osobě pachatele mohu lidé volat na linku 158,“ poznamenal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám