Hlavní obsah

Deviant obtěžoval dívky v Praze, přitom sotva chodil o berlích

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Ve vazbě skončil devětapadesátiletý muž, kterého policisté zadrželi ve čtvrtek v Praze chvíli poté, co sexuálně obtěžoval žákyně základní školy. Ukázalo se, že má na svědomí více takových činů a policie hledá případné další oběti. Muž se přitom jen těžko pohyboval pomocí berlí.

Článek

Před osmou hodinou ráno byli policisté přivoláni na křižovatku ulic Novodvorská a Vavřenova, kde měl starší muž obtěžovat školačky. „Ten měl dívky sexuálně obtěžovat, sahat na ně a potom odejít směrem k ulici Vrbova. U sebe měl mít berle a batoh s několika erotickými pomůckami,“ řekla mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

Hlídka na místě našla už jen dívky, ty ale muže policistům detailně popsaly. Policisté propátrali okolí a v Novodvorské ulici muže zadrželi.

„Devětapadesátiletého muže kriminalisté obvinili z trestného činu ohrožování výchovy dítěte a výtržnictví, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let,“ doplnila mluvčí.

Muž je v tuto chvíli ve vazbě. Podle kriminalistů se ale podobných skutků nedopustil poprvé. Opakovaně dívky obtěžoval, zejména v Praze 4.

„Kriminalisté proto vyzývají další případné poškozené nebo svědky popsané události, aby se přihlásili na tísňovou linku 158 nebo na kterékoliv služebně Policie ČR,“ uzavřela mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám