Hlavní obsah

Policisté evakuovali obyvatele v Krnově, důvodem byly výbušniny v domě

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krnov

Kvůli výbušninám, které měl doma poschovávány čtyřiadvacetiletý muž, bylo v pondělí ráno přibližně na hodinu a půl evakuováno několik desítek obyvatel převážně z Roosveltovy ulice v Krnově. Výbušniny poté zlikvidovali policejní pyrotechnici v nedalekém lomu.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

Na zatím neurčené množství třaskavin a výbušnin upozornil policisty mladík v neděli večer, když se v přítomnosti několika dalších lidí rozhodl odpálit v lomu podomácku vyrobenou výbušninu.

„Při výbuchu utrpěl těžké zranění, kvůli kterému byl hospitalizován ve fakultní nemocnici v Ostravě-Porubě,“ sdělila bruntálská policejní mluvčí Pavla Tušková s tím, že další osoby při detonaci zraněny nebyly.

Policisté podle ní hlídali prostor u lomu až do ranních hodin, kdy provedli ohledání místa činu.

„Provedli také domovní prohlídku v domě zraněného muže, kde nalezli další výbušné látky včetně komponentů k výrobě třaskavin,“ doplnila Tušková.

Kvůli výbušninám v domě byli evakuováni obyvatelé asi 20 rodinných domů v Roosveltově ulici a ulici Maxima Gorkého, a to od 5 do zhruba 6.30 hodin. Nalezené výbušné látky uložili pyrotechnici do speciálního kontejneru určeného k přepravě výbušnin.

„Vzhledem k nestálosti látky ho převezli do blízkého lomu, kde výbušninu bezpečně odpálili,“ popsala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám