Hlavní obsah

Řidič v Ostravě střílel za jízdy a ohrožoval posádku auta s dítětem

Právo, hon
Ostrava

Další případ agrese, které v poslední době přibývá na českých silnicích, vyšetřuje policie v Ostravě. Pětapadesátiletý řidič ve čtvrtek odpoledne během jízdy střílel do vzduchu plynovou pistolí a najížděl zezadu na vozidlo, které jelo před ním a v němž cestoval muž se svou ženou a desetiletým synem. Motiv jednání dosud není znám.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O případu informoval v pátek mluvčí ostravské policie Petr Svoboda. Událost se odehrála po druhé hodině odpolední na ulici Proskovické mezi ostravskými městskými částmi Výškovice a Stará Bělá.

"Během jízdy řidič Škody Pickup střílel do vzduchu skrz otevřené okno střelnou zbraní. Najížděl také zezadu na vozidlo, které řídil třiačtyřicetiletý muž," řekl mluvčí.

Na Charvátské ulici pak auto předjel a donutil řidiče zastavit. "Agresor na muže mířil a opakovaně vykřikoval: O co ti jde? Pak nasedl zpět do svého vozu a odjížděl ve směru na Výškovice a Zábřeh. Šokovaný řidič však neváhal a vydal se za útočníkem, přičemž telefonicky navigoval policejní hlídku. Policisté řidiče zastavili a zadrželi na křižovatce ulic Horní a Plzeňská," dodal Svoboda.

Policie řidiči na místě odebrala zbraň a eskortovala ho na obvodní oddělení. Tam mu kriminalisté sdělili obvinění. "Agresivnímu řidiči hrozí za trestné činy výtržnictví a nebezpečné vyhrožování trest v podobě až tří let odnětí svobody. Trestní řízení je vedeno na svobodě," řekl Svoboda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám