Hlavní obsah

Muž z Ostravy, souzený za otcovraždu, byl nalezen mrtev

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Sedmatřicetiletý invalida z Ostravy, který je obžalován z pokusu o vraždu vlastního otce a který si měl tento týden vyslechnout rozsudek, byl nalezen mrtev. Podle informací Novinek spáchal sebevraždu.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Článek

Obžalovaný, který se pohyboval pouze na invalidním vozíku, nebyl ve vazbě a byl souzený na svobodě. Tělo mrtvého muže našli policisté už v úterý na ubytovně v Ostravě-Zábřehu, kde invalida přebýval.

„Hlídka policistů násilím otevřela pokoj, ve kterém objevila muže bez známek života. Na místo byl přivolán lékař, zemřelý byl poté převezen do nemocnice k provedení pitvy,“ potvrdil informaci o nálezu mrtvého muže mluvčí policie Petr Svoboda. Dodal, že příčina úmrtí je předmětem šetření.

Vzhledem k tomu, že nelze zcela vyloučit cizí zavinění, policie z formálních důvodů zahájila úkony trestního řízení pro podezření z násilného zločinu.

Motivem pokusu o vraždu otce byla podle obžaloby loni v červnu předchozí slovní rozepře. Otec muži totiž vypnul elektrický proud, a ten se proto nemohl dívat na televizi. Syn vzal kuchyňský nůž o délce čepele 20 centimetrů a svého otce, který ležel na posteli, třikrát bodl.

Zranění si vyžádalo léčení čtyř týdnů a jen šťastnou shodou okolností nedošlo ke smrti zraněného.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám