Hlavní obsah

Zoufalá žena o berlích přepadla poštu, pak počkala na policisty

– Brno
Právo, Petr Kozelka

Hodně nezvyklé loupežné přepadení vyšetřovali v těchto dnech brněnští kriminalisté. Na svědomí ho měla dvaačtyřicetiletá žena, která si pro svou akci vybrala pobočku pošty na Nádražní ulici.

Článek

Za plného provozu se o francouzských holích dobelhala k přepážce a požádala o poskytnutí úvěru. Pracovnice pošty ji proto poprosila o doklad totožnosti a začala sepisovat potřebné náležitosti. Vtom ale žena prohlásila, že si vše rozmyslela a překvapené pracovnici podala lísteček s nápisem – to je přepadení, mám u sebe dva granáty. Pošťačka ovšem neztratila rozvahu, zmáčkla alarm a utekla.

Takový sled událostí lupička nečekala. Udělalo se jí nevolno, posadila se na zem a trpělivě čekala na policisty.

„Z taktických důvodů vešel do prostoru pošty nejprve pouze jeden z policistů v civilním oblečení, a to vzhledem k možnému nebezpečí, že by žena byla skutečně ozbrojena. Policista s ženou navázal kontakt, pomohl ji vstát a odvedl ven," prohlásila policejní mluvčí Andrea Straková.

"Z dosavadního šetření vyplynulo, že žena prohrála vyšší obnos peněz v hazardních hrách a zřejmě měla finanční problémy, což mohl být jeden z důvodů, proč se rozhodla k tomuto kroku,“ dodala Straková s tím, že žena může za své nepovedené přepadení vyfasovat až deset let za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám