Hlavní obsah

Z brutální vraždy kuchyňským nožem v Hulíně obvinili 21letého mladíka

Právo, Aleš Fuksa
Zlín
Aktualizováno

Policisté dopadli údajného vraha dvacetileté studentky z Hulína na Kroměřížsku. V úterý večer z brutální vraždy obvinili 21letého muže ze Zlína.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Kriminalisté a krajský státní zástupce odpovídají na dotazy novinářů při mimořádné tiskové konferenci svolané k zadržení údajného vraha mladé studentky.

Článek

Vrah dívku nejdříve několik minut škrtil, následně odešel do kuchyně pro nůž s čepelí dlouhou 17 centimetrů a mladé ženě téměř oddělil hlavu od trupu nejméně sedmi řeznými ranami. Mladík se k činu nedoznal.

Tomuto hrůznému činu měl předcházet verbální a fyzický konflikt vyvolaný tím, že dívka už dále nechtěla skrývat jejich poměr.

Policisté postupně vyslechli přes 60 osob, přičemž údajný pachatel vypovídal hned minulý pátek a následně v sobotu. Po oba tyto dny tvrdil, že na místě činu v Hulíně vůbec nebyl a čas strávil se svou partnerkou ve zlínském bytě. Až při úterním zadržení přiznal, že na místě činu byl, ale pouze přihlížel, jak ji někdo dusí. Bližší podrobnosti policie k jeho výpovědi neuvedla.

Za vraždu spáchanou s rozmyslem a zvlášť závažným způsobem mu hrozí 15 až 20 let vězení. Podle krajského státního zástupce Romana Kafky mu reálně hrozí trest výjimečný.

"Tato brutální vražda se dá přirovnat k záběrům popravy rukojmích teroristickými skupinami," prohlásil zlínský vyšetřovatel Milan Janoštiak.

Kriminalisté jsou si jisti, že dopadli vraha především díky důkazům biologické povahy.

Zároveň přiznali, že jej mohli zadržet již v sobotu po druhém výslechu, pokud by měli informace od telekomunikačních operátorů. „Až na společnost O2 neposkytli údaje vedoucí k lokalizaci telefonních přístrojů na místě činu. Kriminalisté získali jen informace o tom, kdo, kdy a komu volal. Což bylo nepoužitelné. Pokud by přitom potřebné údaje měli, věděli by při výslechu muže, že lže,“ řekl Právu krajský státní zástupce Roman Kafka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám