Hlavní obsah

Bývalý reprezentant se zodpovídá z pokusu o vraždu přítelkyně

Právo, Barbora Silná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Z pokusu o vraždu, nedovoleného ozbrojování, nebezpečného pronásledování a nedovolené výroby drog se začal v úterý před krajským soudem v Liberci zodpovídat 38letý bývalý reprezentant v motocyklovém trialu Jaroslav Šrédl z Nového Boru na Českolipsku. Muži hrozí až patnáct let vězení.

Foto: Barbora Silná, Právo

Jaroslav Šrédl se zodpovídá z pokusu vraždy své přítelkyně.

Článek

Obžaloba mu klade za vinu, že vloni 30. května napadl svou o 14 let mladší přítelkyni, kterou nejprve bil do obličeje, kopal a hrozil, že jí uřízne prst. Poté jí strčil podle státního zástupce Martina Tvrdíka do úst pistoli a hrozil, že ji zastřelí. Následně po ženě z bezprostřední blízkosti měl sedmkrát vystřelit a pak se ji trýznivým způsobem pokusit oběsit.

Několik minut visela s nohama ve vzduchu na laně, až ztratila vědomí.
žalobce

Žena útok přežila, od Šrédla podle obžaloby odešla a vše nahlásila na policii až po třech měsících. Šrédl všechna obvinění před soudem odmítl. „Je to celé nesmysl. Neublížil jsem jí,“ hájil se muž před soudem. V době, kdy k napadení mělo dojít, prý byl u své matky na pravidelné nedělní návštěvě.

Žena jeho útok podle státního zástupce přežila jen náhodou. „Několik minut visela s nohama ve vzduchu na laně, až ztratila vědomí,“ popsal státní žalobce. Dívku pak ještě dlouho pronásledoval, sledoval ji, psal jí textové zprávy. Při domovní prohlídce u něho policisté našli několik zbraní a mnoho nábojnic.

„Žádné zbraně jsem nikdy neměl. Musel mi je tam někdo dát,“ tvrdil bývalý reprezentant. Klíče od jeho domu měla prý jeho přítelkyně. Policisté také našli pervitin. „Vyrobil 303,4 gramu pervitinu,“ uvedl Tvrdík.

Z činu ho podle spisu usvědčují biologické stopy na zbrani a také výstřely, které policisté v domě objevili. Soudní znalci v oboru psychiatrie a psychologie se shodli, že trpí poruchou osobnosti, ale v době činu měl zachovány všechny rozpoznávací schopnosti. Šrédl má podle nich sklony k sociální exhibici, chorobnému vymýšlení si a není ochoten dělat kompromisy. Hlavní líčení bude pokračovat ve čtvrtek, kdy jej soud odročí. K soudu totiž v úterý nepřišla poškozená dívka jako svědkyně a omluvil se kvůli dovolené i soudní znalec z oboru soudního lékařství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám