Hlavní obsah

Muž, který s dalšími třemi zahynul u Hluboké, předtím pobodal sestru

Právo, Novinky, ČTK, Petr Pokorný
Hluboká nad Vltavou
Aktualizováno

Před autonehodou, při níž v neděli u Hluboké nad Vltavou zahynuli čtyři lidé, došlo ke konfliktu bratra se sestrou. Informovala o tom policejní mluvčí Lenka Holická. Muž na sestru zaútočil nožem a policisté jej později převáželi na protialkoholní záchytnou stanici. Do jejich vozu poté narazilo jiné auto a jeho řidič spolu se dvěma policisty i eskortovaným mužem zahynuli.

Foto: Petr Pokorný, Právo

Na místě tragédie je už umístěn dřevěný kříž a hoří asi dvě desítky svíček.

Článek

"Dívka byla po konfliktu ošetřena a ponechána v domácím léčení. Rodina však nadále měla strach z útočníka, a tak zavolala policisty, kteří rozhodli, že muže převezou na záchytnou stanici," uvedla v pondělí Holická.

Nehoda se stala v neděli na silnici II. třídy kolem 4:00, zhruba jeden kilometr za Hlubokou ve směru na Týn nad Vltavou. Silnice byla zhruba do 9:00 uzavřena. Policisté, kteří havárii nepřežili, byli z jednoho obvodního oddělení v Písku. [celá zpráva]

Byla to sebevražda?

Mladík měl v plné rychlosti do policejního vozu čelně narazit na rovném úseku silnice poté, co náhle přejel do protisměru. Okolnosti nehody vyvolaly okamžitě vlnu různých spekulací právě o sebevraždě. Část policie potvrdila, část vyvrací.

„Mladík, který řídil automobil značky Opel Calibra, již před časem zveřejnil na jedné ze sociálních sítí informace, jež v mnohých vyvolaly spekulace o možném spáchání sebevraždy,“ uvedla v pondělí mluvčí jihočeské policie Lenka Holická. Devatenáctiletý muž měl už před rokem zveřejnit na facebooku své parte, na němž bylo oznámení, že zahynul tragicky 12. června 2010 při dopravní nehodě. V neděli bylo 12. června 2011.

Ačkoli se policisté těmito materiály zabývají, zatím podle nich tomuto motivu nic nenasvědčuje. „Z dosavadních šetření však vyplývá, že se o sebevraždu nejednalo. Šlo pouze o nešťastnou a tragickou shodu náhod. Vyšetřování dopravní nehody stále probíhá a stále platí nejpravděpodobnější vyšetřovací verze a ta je, že řidič Opelu náhle a ve vysoké rychlosti přejel do protisměru a narazil do policejního automobilu,“ sdělila Holická.

Na dotaz Práva, zda není rozpor už v prohlášení, že na rovném a přehledném úseku auto „náhle“ vjede do protisměru kvůli „nešťastné shodě náhod", řekla: „Vždy nad tím bude otazník, protože už se není koho zeptat.“ Žádný přímý žijící svědek nehody totiž neexistuje.

Podle policejní mluvčí jde pouze o spekulace veřejnosti. „Z výslechů lidí z okolí muže nic nenasvědčuje tomu, že by chtěl spáchat sebevraždu, protože si plánoval to, co bude dělat v příštích dnech a v létě,“ doplnila Holická.

Reklama

Výběr článků

Načítám