Hlavní obsah

Muž spadl z terasy do řeky, zemřel v nemocnici

Právo, Aleš Honus
Vítkov
Aktualizováno

O život bojoval od noci v opavské nemocnici 41letý muž, který v neděli po půlnoci spadl v chatové oblasti Podhradí na Opavsku do řeky Moravice. Podle svědků spadl do řeky z terasy chaty, stojící na břehu, z výšky asi dvou metrů. V neděli dopoledne zemřel.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

"Muž ležel podle hrubého odhadu svědků ve vodě deset nebo i více minut. Poté byl nalezen příbuznými, kteří jej vytáhli na břeh a zaali s laickou resuscitací. V oživovacích pokusech pokračovali přivolaní hasiči a poté lékařka záchranné služby,“ uvedl mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl.

Lékařka podle něj zjistila, že pacient nejeví žádné známky života. „Bylo nutno pokračovat v srdeční masáži, zajistit dýchací cesty, záchranáři museli opakovaně přistoupit také k použití defibrilačních výbojů. Po čtyřiceti minutách se posádce podařilo obnovit činnost srdce,“ řekl Humpl.

Pacient byl převezen na jednotku intenzivní péče Slezské nemocnice Opavě. „Jeho stav byl kritický, i přes snahu lékařů muž v neděli dopoledne zemřel,“ řekl mluvčí nemocnice Daniel Svoboda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám