Hlavní obsah

Mladý motorkář na Zlínsku vyletěl ze silnice, na místě zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Halenkovice (Zlínsko)

Při dopravní nehodě u Halenkovic na Zlínsku zemřel v sobotu dopoledne teprve dvaadvacetiletý motorkář. Z dosud nezjištěných příčin vyjel řidič ze zatáčky mimo silnici a havaroval.

Článek

"Při průjezdu zatáčky při jízdě z mírného kopce vyletěl motocyklista ze silnice. Utrpěl zranění, kterým podlehl," uvedla krajská policejní mluvčí Jana Bartíková.

Podle mluvčího krajské záchranné služby Petra Olšana byl motorkář mrtvý na místě. "Narazil do stromu a utrpěl zranění neslučitelná se životem," uvedl.

Silnice z Halenkovic směrem na Napajedla byla kvůli nehodě uzavřena. Na místě zasahovali i hasiči.

Podle Bartíkové je nehoda letošní 17. v pořadí ve Zlínském kraji, která si vyžádala oběti na životech.

Lékaři varují marně

Před stále častějšími nehodami motorkářů varovali před časem lékaři traumacentra Fakultní nemocnice v Olomouci, kteří ošetřují zraněné z Olomouckého i Zlínského kraje.

Nehod motorkářů přibývá v létě, kdy tito pacienti tvoří až třetinu lidí, kteří končí v traumacentru v ohrožení života po dopravních nehodách. Příčinou kolizí bývá vysoká rychlost, řidiči často nemají žádné bezpečnostní vybavení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám