Hlavní obsah

Dálnice D1 v sobotu stála kvůli vozu v protisměru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Policie v sobotu dopoledne kolem desáté hodiny zastavila provoz na 66. kilometru dálnice D1 směrem do Brna. Příčinou bylo nahlášení pohybujícího se vozu v protisměru. Policie posléze zjistila, že se jednalo o vůz správy a údržby silnic.

Foto: Petr Horník, Právo

Doprava na D1 stála kvůli pohybujícímu se vozu silničářů v protisměru. Ilustrační foto

Článek

Policie našla nahlášený vůz na 77. kilometru. Pracovníci označovali na vozovce místa, která se budou opravovat, řekla policejní mluvčí Dana Čírtková. Doprava mezi 66. a 77. kilometrem byla obnovena po 15 minutách.

Provoz na dálnici byl v té době řídký, vozidlo správy a údržby silnic jelo pomalu v odstavném jízdním pruhu. Auto nikoho podle mluvčí neohrožovalo.

Policisté v poslední době přijímají větší počet hlášení od řidičů upozorňujících na vozidlo jedoucí v protisměru. Na konci května ohrožoval třiatřicetiletý Švýcar pod vlivem drog desítky lidí rychlou jízdou v protisměru po silnici R10 mezi Turnovem a Prahou. Policie muže zadržela až v Praze - Kbelích, ujel asi 70 kilometrů. Při jízdě v protisměru způsobil asi pět dopravních nehod, při nichž havarovalo asi deset vozidel. Nikdo nebyl vážně zraněn. [celá zpráva]

Jízdu v protisměru několikrát řešili například také policisté v Karlovarském kraji na rychlostní silnici R6. Za poslední tři týdny evidovali čtyři události, kdy řidiči buď nesledovali dopravní značení, nebo ho vůbec nerespektovali. Viníci nezpůsobili žádnou dopravní nehodu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám