Hlavní obsah

Plzeňský zastupitel přerazil značku a z místa nehody ujel

Právo, pab
Plzeň

Známý plzeňský advokát a městský zastupitel Ludvík Rösch (Občané cz) v pátek po poledni havaroval se svým vozem v Sušické ulici a z místa nehody ujel. Podle svědků vjel na chodník, kde přerazil dopravní značku.

Foto: Tomáš Reiner, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Přestože zákon jasně hovoří o tom, že v těchto případech je povinností řidiče nehodu oznámit policii, Rösch to neudělal.

„Měl jsem důležité jednání a nemohl jsem si dovolit čekat hodinu nebo jak dlouho na policii,“ reagoval Rösch. Potvrdil, že skutečně do značky narazil.

„Nebyl jsem plně soustředěn na řízení a přelomil jsem značku. Nevěděl jsem, co mám dělat, tak jsem zavolal řediteli dopravních podniků v domnění, že značka je v jejich majetku. Ten mi odkázal na správu veřejného statku, kam jsem také  zavolal a řekl, co se stalo. Domluvili jsme se, že po neděli přijdu škodu uhradit,“ prohlásil politik.

Policie: musí se to hlásit

Na otázku, zda ví, že měl za povinnost nehodu oznámit policii, reagoval tak, že asi měl. Znovu ale zopakoval, že spěchal na nutné jednání.  

„Nikomu jsem nic neudělal, pouze jsem způsobil škodu v hodnotě přelomené trubky. Takže jsem neujel jako uličník, ale nahlásil jsem to poškozené organizaci,“ prohlásil Rösch.

Nárazem do značky došlo i k poškození Röschova vozidla Toyota RAV 4. „Mám prasklý plastový nárazník. Škoda je tak tisícovka,“ uvedl k tomu právník.

Podle mluvčí plzeňské policie Martiny Korandové platí, že při takové nehodě musí řidič policii vyrozumět.

„Ukládá mu to silniční zákon, podle kterého má za povinnost v případě, že dojde k dopravní nehodě se škodou třetí osobě, to nahlásit policii,“ uvedla Korandová s tím, že policie pak rozhoduje o dalších krocích včetně té možnosti, že se viník nehody domluví s poškozeným o náhradě škody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám