Hlavní obsah

Krkavčí otec a nevlastní matka téměř dva roky týrali syna

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Dnes šestnáctiletý mladík z obce na Královéhradecku byl téměř dva roky obětí týrání, kterého se na něm dopouštěl jeho vlastní otec a nevlastní matka. Denně ho nadměrně zatěžovali domácími pracemi, kdy musel umývat a utírat nádobí, utírat prach a vytírat podlahu, na noc ho pak zamykali v pokoji. Chlapec se nemohl volně pohybovat po bytě. Pro případ, že by potřeboval na toaletu, dali mu do pokoje kbelík.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Pětatřicetiletý otec a o tři roky mladší nevlastní matka mladíkovi opakovaně nadávali vulgárními výrazy, například: debile, parchante a podobně. Opakovaně ho bili rukou i pěstí do obličeje i do dalších části těla, čímž mu měli způsobit modřiny. Sám otec ho měl také jednou udeřit pěstí do obličeje za to, že skočil do řeči dospělým, až mu začala téct krev z nosu. Také mu prý vyhrožoval zabitím nebo tím, že ho vyhodí z okna a pak za ním hodí hadr s kbelíkem, aby to vypadalo, že nechtěně vypadl,“ vyjmenovala způsoby jednání krkavčích rodičů mluvčí hradecké policie Anna Pešavová s tím, že lékaře chlapec nikdy nevyhledal.

Na základě rozhodnutí soudu skončil nyní hoch v dětském výchovném zařízení. Případ na policii oznámili loni v listopadu sociální pracovníci, kteří byli na týrání upozorněni školou.

„Otec i nevlastní matka byli obviněni ze zločinu týrání svěřené osoby spáchaného ve spolupachatelství. Nevlastní matka odmítla na policii vypovídat a otec se k trestné činnosti nedoznal. Pokud jim soud prokáže vinu, hrozí jim trest odnětí svobody na dva až osm let,“ dodala Pešavová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám