Hlavní obsah

Policie posbírala členy gangu zaměřeného na leasingové podvody

Karlovy Vary

Policie zadržela pět členů údajného gangu, kteří jsou podezřelí z leasingových podvodů s auty za 30 milionů korun. Bossem skupiny byl údajně majitel autobazaru ze západních Čech, kterému prý pomáhali další čtyři lidé. Policie navrhne, aby byli všichni vzati do vazby.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policie podle TV Nova tvrdí, že majitel autobazaru Autocentrum Top-Car si kupoval desítky aut, přičemž si prý nechal každý vůz zaplatit několikrát - vždy na něj údajně vylákal peníze u více úvěrových společností. "Vozidla poté prodal a úvěry samozřejmě nesplácel," řekla mluvčí karlovarské policie Andrea Pomichalová.

Když se leasingové společnosti začaly domáhat svých peněz, podnikatel podle detektivů převedl celou svou firmu na zcela nemajetného člověka ze severních Čech a z firmy ještě stihl prodat asi 100 aut, uvedla dále Nova. Podle ní ovládal údajný šéf skupiny velké jmění včetně pozemků a luxusního domu. Když mu hrozila exekuce, převedl podle policie majetek na své známé.

Nova informovala, že jednou z podvedených společností údajně byla ČSOB Leasing. Její mluvčí Josef Bratršovský to ale odmítl komentovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám