Hlavní obsah

Zákazníci ubránili svůj supermarket

Právo, Aleš Honus
OSTRAVA

Pokladnu plnou peněz ubránili v úterý krátce před zavírací hodinou zákazníci a personál jednoho supermarketu v Ostravě-Zábřehu. Dva maskovaní lupiči vyzbrojení vzduchovkou v zoufalství nad početní převahou zásuvku s penězi pustili na zem a proskočili výkladní skříní. Jeden z nich se přitom pořezal o rozbité sklo.

Článek

Do prodejny, která byla ještě plná zákazníků, přišli mladí muži kolem osmnácté hodiny. Na hlavách měli kukly a jeden z nich držel v ruce zbraň.

"Lupič namířil pistoli na jednu z prodavaček u pokladen. Něco jí říkal a pak jsem jen viděla, jak se nahnuli a s ukradenou zásuvkou běželi ke vchodu," popisuje náhodná svědkyně incidentu. Lidé pak podle ní oběma lupičům neohroženě zastoupili cestu a nechtěli je pustit. "Víc jsem toho neviděla, jenom jsem slyšela řinčet sklo," dodala zákaznice.

V prodejně loupili bratři

Mluvčí ostravské policie Ilona Branžovská potvrdila, že pachatelé při útěku nechali 41 tisíc z pokladny na místě. Policie je však pomocí služebního psa záhy dopadla.

"Jde o dva nezaměstnané bratry ve věku 18 a 23let z Ostravy-Zábřehu. Zadržení proběhlo v místě jejich bydliště," podotkla mluvčí policie. Policejní komisař již zahájil stíhání obou mužů pro trestný čin loupeže. Mladšího z mužů museli ošetřit lékaři na chirurgické ambulanci vítkovické nemocnice kvůli zranění na hlavě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám