Hlavní obsah

Dvojice v Brně trhala bankovky na menší části, aby je rychle neutratila

– Brno
Novinky, Petr Nový

Policejní hlídka se nestačila v pátek divit, když při běžné kontrole zastavila v Brně – Bosonohách vůz BMW. Začaly se dít věci, na jejichž konci našli policisté krabičku s roztrhanými penězi. Její majitelé tak prý chránili úspory před rychlou útratou.

Článek

Řidička na sebe se spolujezdcem hned na úvod kontroly upozornila, když po zastavení přímo před očima policistů podnikla několik neúspěšných pokusů o výměnu místa se spolujezdcem. Bylo tak jasné, že něco nebude v pořádku.

Ukázalo se, že 19letá žena z Ostravy nikdy nevlastnila řidičský průkaz. Měla ještě pozitivní test na návykové látky. „Policistům poté přiznala předchozí užití marihuany a náhražky s amfetaminem. Části rostliny se také našly v plechové krabičce uvnitř vozu,“ řekl mluvčí policie Pavel Šváb.

Obsah druhé krabičky byl pro policisty ještě větším překvapením. „Byly v ní roztrhané české bankovky. Existenci znehodnocených peněz komentovala dvojice originálně. Šlo o ochranu úspor před rychlým utracením. V poslední době totiž pár velice rychle utratil téměř všechny zděděné peníze,“ doplnil Šváb.

Řidičce nechali policisté auto odtáhnout, protože na místě nezaplatila uloženou padesátitisícovou kauci. „Kromě několika přestupků se od pátku zodpovídá z trestného činu ohrožování oběhu tuzemských peněz,“ uzavřel mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám