Hlavní obsah

Žena se moc dívala na televizi a provedla zpackané přepadení

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Své finanční problémy chtěla pětačtyřicetiletá žena v Ostravě vyřešit v pátek 3. června odpoledne tak, že vyloupí prodejnu. Nechala se inspirovat televizními kriminálními reportážemi o přepadeních bank.

Článek

Na svou loupež se proto vyzbrojila nožem a na hlavu si nasadila punčochu. Přepadení prodejny jí ale nevyšlo, jelikož na útěku ji dopadli. Nyní jí hrozí za loupežné přepadení vězení od dvou do deseti let.

„Žena je podezřelá z toho, že s nožem v ruce vstoupila do jedné z ostravských prodejen, kde s výhrůžkami požadovala po sedmapadesátileté majitelce vydání peněz s tím, že jde o loupežné přepadení. Majitelka se však zalekla a dala se na útěk do zadní části prodejny, přitom volala o pomoc. Její volání naštěstí zaslechl třiačtyřicetiletý muž ze sousední prodejny, který jí vyběhl na pomoc,“ uvedla ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková a dodala, že na ulici muže upozornil další svědek na směr útěku podezřelé ženy.

„Muž za ní utíkal a zadržel ji i s taškou, ve které byl jak nůž, tak punčocha, kterou už si žena stihla sundat,“ popisovala mluvčí.

Ráda se dívá na krimi

V průběhu prověřování policie vyslechla všechny zúčastněné osoby, ohledala místo činu a zajistila věci důležité pro trestní řízení. Obviněná žena se k činu přiznala.

„Vysvětlila jej finanční tísní. Dále policistům sdělila, že každodenně sleduje různé krimi-reportáže či kriminální pořady a v předchozích dnech zhlédla také loupežné přepadení banky."

Reklama

Výběr článků

Načítám