Hlavní obsah

Devětašedesátiletý řidič srazil na dálnici v Ostravě policistu

– Ostrava • Aktualizováno
Právo, Denisa Telaříková

S těžkými zraněními leží v ostravské nemocnici čtyřiatřicetiletý ostravský policista, kterého v sobotu kolem deváté hodiny srazil řidič volkswagenu. Nehoda se stala v Ostravě na dálnici D1 na výjezdu směrem na Vítkovice.

Článek

„Policista z dopravní služby v reflexní vestě chtěl tento automobil při kontrole zastavit, avšak devětašedesátiletý řidič se zřejmě nevěnoval plně řízení a policistu srazil. Automobil policistu táhl několik metrů. Okolnosti případu policie intenzivně prošetřuje. U řidiče byla provedena dechová zkouška, která byla negativní. Řidič neutrpěl žádná poranění, policista však leží s těžkými zraněními v nemocnici,“ sdělila ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Podle policie stál policista v době kontroly poblíž služebního vozu, který měl v té chvíli zapnuto výstražné zařízení, tedy maják. Řidič policistu vezl na kapotě volkswagenu zhruba 20 až 30 metrů.

„K případu budou přizváni znalci z oboru dopravy a zřejmě i zdravotnictví. Věc bude kvalifikována pravděpodobně jako těžké ublížení na zdraví z nedbalosti,“ dodala Holčáková.

Řidiči – senioři se musí podrobovat pravidelné lékařské prohlídce nejdřív šest měsíců před dovršením 60, 65 a 68 let věku, nejpozději v den dovršení tohoto stanoveného věku. Když dosáhnou 68 let, tak se musí podrobit této prohlídce každé dva roky. Vyplývá to ze zákona o provozu na pozemních komunikacích.

Reklama

Výběr článků

Načítám