Hlavní obsah

Tři mrtví po výbuchu v ubytovně v Otrokovicích

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Otrokovice
Aktualizováno

Tři mrtvé si vyžádal výbuch, ke kterému došlo v noci na pátek na ubytovně Oáza v Otrokovicích na Zlínsku. Příčinu tragické události šetří na místě kriminalisté.

Článek

„Po výbuchu v šestém patře budovy ubytovny Oáza zůstali na místě dva mrtví muži, další byl s těžkými zraněními převezen do Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně,“ informovala před třetí hodinou v pátek ráno mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR ve Zlíně Jana Bartíková.

O hodinu později uvedla, muže převezeného do nemocnice se již lékařům nepodařilo zachránit a ten také zemřel.

„Pyrotechnik z Brna potvrdil, že v ubytovně v Otrokovicích vybuchl ruční obranný granát F1,“ řekla policejní mluvčí jana Bartíková. Oběti jsou muži z Kroměřížska, Přerovska a Ostravska.

Na místě zemřel pětačtyřicetiletý muž, který zřejmě držel při výbuchu granát v ruce, i jeho o pět let mladší společník, který stál v chodbičce bytu za ním. Třetí z mužů, kterému bylo dvaačtyřicet let a který byl od zmíněné dvojice asi dva metry daleko u vstupních dveří do bytu, zemřel v nemocnici.

„Zatím nevíme, komu granát patřil, kdo ho na ubytovnu donesl, kdo z mužů ho odpálil, ani z jakého důvodu. Podařilo se již prokázat, že dvaačtyřicetiletý muž, kterého záchranáři s vážnými zraněními převezli do nemocnice, kde pak zemřel, měl 2,8 promile alkoholu v krvi,“ sdělila Bartíková.

„Na místě zasahovala rychlá zdravotnická služba, Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje a výjezdová skupina kriminální policie ze Zlína,“ sdělila Bartíková.

„Pracujeme na zjištění totožnosti zemřelých a zjišťují se další podrobnosti, které by vedly k objasnění příčiny výbuchu,“ sdělila Bartíková.

V pokoji jsou kusy těl

Ubytovna Oáza se nachází na Moravní ulici v Otrokovicích. Jde o výškovou budovu s více než sedmi desítkami dvou a čtyřlůžkových pokojů se sociálním zařízením a dvěma apartmány.

Výbuch z vnějšího pohledu ubytovnu nijak nepoškodil. Stopy po explozi jsou tak nejmarkantnější přímo v zasaženém pokoji, kde jsou na mnoha místech mimo jiné roztroušené části lidských tkání.

Operační důstojníci na místo vyslali psycholožku krajského ředitelství policie, která poskytla posttraumatickou intervenční péči mladým ženám, které u události byly jako první a usilovaly o záchranu životů mužů. "V této ojedinělé a kritické situaci se zachovaly naprosto ukázkově," doplnila Bartíková.

Podle ní objekt výbuchem nebyl vážně poškozen, mimo uvedeného pokoje, kde exploze mimo jiné rozbila okna. Asi dvacítka dalších lidí ubytovaných ve zmíněné budově přesto využila nabídky provozovatelů a nechala se přestěhovat na jiné místo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám