Hlavní obsah

Vrahovi, který svou ženu zbil a vláčel na vodítku, potvrdil soud 17 let vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Za surovou vraždu manželky si Zdeněk Hink z Plzně odpyká 17 let ve vězení. Jeho dovolání pro zjevnou neopodstatněnost odmítl Nejvyšší soud, což ve čtvrtek potvrdil mluvčí soudu Petr Knötig. Hink manželku napadl po hádce loni v březnu. Brutálně ji zbil a vláčel po schodech na psím vodítku. Pak ji nechal ležet na chodbě bytu a šel spát. Žena přes noc zemřela.

Foto: Svatava Hernandezová, Právo

Zdeněk Hink při příchodu do soudní síně.

Článek

Hinkovi hrozilo až 20 let vězení nebo výjimečný trest. Krajský soud v Plzni mu nakonec loni uložil sedmnáctileté vězení, které potvrdil Vrchní soud v Praze. Přesné odůvodnění nynějšího verdiktu ještě Nejvyšší soud nezveřejnil. Nejprve musí rozhodnutí doručit účastníkům řízení.

Žena měla po surovém útoku mnohačetná vnitřní zranění, mimo jiné roztrženou pohrudnici, slezinu, natržená játra, otok mozku, ale i četné zlomeniny, vyražené zuby, vytrhané vlasy. Hink tvrdil, že v době činu byli opilí. Údajně si přijeli z baru taxíkem pro peníze, protože neměli na útratu. Potom se pohádali. Testy provedené druhý den ale nepotvrdily, že by Hink skutečně byl v době útoku silně opilý.

Myslel si, že nehybná žena jen trucuje

Žena se pokusila agresorovi utéci, muž ji ale dostihl a napadl. Zpět do bytu ji dotáhl pomocí vodítka na psa uvázaného kolem pasu. Část útoku, která se odehrála na ulici, zachytila kamera na jednom z okolních domů. Podle záznamu Hink ženu tahal z ulice do domu a opět ji vyhazoval ven více než 40 minut.

Hink si podle své výpovědi myslel, že bezvládná žena po dlouhém bití jen trucuje a nereaguje. Proto ji nechal ležet a šel si lehnout. Až druhý den prý zjistil, že je mrtvá. Při další výpovědi uvedl, že měl epileptický záchvat, a proto nevolal pomoc.

Znalci označili Hinka za lehce mentálně retardovaného, impulzivního a popudlivého. V době útoku byl v podmínce.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám