Hlavní obsah

Fotbaloví fanoušci Lichnova zbili rozhodčího a zničili mu auto

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lichnov

Facky i kopanci údajně „odměnili“ fanoušci Lichnova na Novojičínsku fotbalové rozhodčí, kteří v neděli rozhodovali derby mezi Lichnovem a sousední Tichou. Dva ze tří rozhodčích podali na útočníky trestní oznámení. Případem se bude zabývat i disciplinární komise Moravskoslezského fotbalového svazu (MS KFS).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Utkání 23. kola I. B třídy skončilo výhrou Tiché 1:0, přičemž Lichnov dohrával zápas v devíti hráčích. Podle informací Práva měla obě vyloučení, a pak i prohra, rozvášnit už tak horkokrevné fandy Lichnova.

„Napaden byl hlavní rozhodčí a jeden asistent. Fanoušci měli po utkání také poškodit vozidlo jednoho z rozhodčích. Způsobená škoda přesáhne pět tisíc korun,“ uvedl novojičínský policejní mluvčí Zbyněk Tomšík. Policisté zatím vyslechli oba poškozené a několik svědků. „Obviněn zatím nikdo nebyl.“

Za 30 let, co se pohybuji kolem fotbalu, jsem opravdu nic takového nezažil
delegát zápasu Ludvík Urbanec

Podle informací Práva předložili napadení rozhodčí policistům lékařské zprávy. Jeden má mít pohmožděniny a naraženiny, druhý poškozený zub. Hlavní sudí utkání Maxim Kontoršikov se nechce k inzultaci prozatím vyjadřovat. „Případ šetří policie, bude se jím zabývat komise rozhodčích i disciplinárka,“ řekl pouze.

„Bobříka mlčení“ drží i delegát zápasu Ludvík Urbanec. „Jediné, co řeknu je, že za 30 let, co se pohybuji kolem fotbalu, jsem opravdu nic takového nezažil,“ kroutil Urbanec hlavou.

Ve zprávě hlavní rozhodčí uvedl, že byl napaden hned třikrát. Poprvé na hřišti, když vyloučil jednoho z domácích hráčů, podruhé při odchodu po utkání do kabin a potřetí, když se chystal s kolegy k odjezdu z lichnovského fotbalového areálu.

Zatímco zástupci domácího NFC Lichnov tvrdí, že k ničemu jinému, než k žduchancům či maximálně několika fackám, nedošlo, představitelé TJ Sokol Tichá stojí spíše na straně inzultovaných rozhodčích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám