Hlavní obsah

Žena bodla v sebeobraně tyrana do hrudi, násilí ale neskončilo

Právo, René Chvalina
Pardubice

V těchto dnech pardubičtí kriminalisté obvinili čtyřiatřicetiletého muže z Holic z trestného činu týrání osoby žijící ve společné domácnosti. Obětí násilníka byla jeho čtyřicetiletá družka.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Holickým policistům není tato dvojice neznámá. Do místa jejich bydliště v minulosti několikrát vyjížděli,“ uvedla Právu policejní mluvčí Eva Maturová. Násilník měl svou družku napadat už od loňského srpna, ale žena nedala nikdy souhlas k trestnímu stíhání, přestože utrpěla při útoku svého druha zranění.

„Další podobná scéna se pravděpodobně stala o týden později. Ani tenkrát však žena lékařské ošetření nevyhledala. Oba případy policisté evidovali jako přestupek,“ upřesnila Maturová.

K dramatičtější situaci však došlo na sklonku loňského roku, kdy ženě útočník zlomil žebra. Žena přesto čekala až na začátek ledna letošního roku, než případ oznámila policii. To však byl asi další podnět pro nepoučitelného agresora a hned druhého ledna na ženu zaútočil znovu.

Žena z počátku odmítala vypovídat, ale nakonec se kriminalistům se všemi předchozími příběhy svěřila.
mluvčí policie

„Po fyzické potyčce jí muž způsobil vážná zranění. Jakmile poté odešel z domu, žena se v bolestech dostala do kuchyně. V tu chvíli se však její agresivní druh vrátil. Ženě měl vulgárně nadávat a vyhrožovat, že ji zabije. Žena z obavy, že své výhrůžky naplní, uchopila nůž a bodla ho do hrudi,“ popsala další násilné napadení policejní mluvčí.

V lednu kriminalisté zahájili proti napadené ženě trestní stíhání. Státní zástupce trestní stíhání zastavil, neboť uznal, že žena skutečně jednala v nutné obraně. Je až neuvěřitelné, že ani trestní stíhání dvojici od společného soužití neodradilo. Dvaadvacátého května nenapravitelný agresor svou družku znovu fyzicky napadl.

Muž skončil ve vazbě

„Po slovní přestřelce ženu chytil za vlasy, povalil ji na zem a několikrát ji kopl do horní části těla, čímž jí způsobil další zranění, která si vyžádala lékařská ošetření a následnou hospitalizaci. Žena zpočátku odmítala vypovídat, ale nakonec se kriminalistům se všemi předchozími příběhy svěřila,“ dodala Maturová.

Její rozhodnutí jí tentokrát možná zachránilo život. Díky veškerým informací tak v těchto dnech kriminalisté čtyřiatřicetiletého muže z Holic obvinili z trestného činu týrání osoby žijící ve společné domácnosti. Státní zástupce už tentokrát na nic nečekal a agresora poslal do královéhradecké vazební věznice. Muži hrozí až osm let za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám