Hlavní obsah

Mladík dostal za znásilnění spoluvězně devět let

Právo, Aleš Pelikán
Ústí nad Labem

Souhrnným devítiletým trestem vězení potrestal v úterý ústecký krajský soud 25letého Pavla Gulyáše z Jirkova za to, že loni na jaře ve vazební věznici v Litoměřicích znásilnil o dva roky mladšího spoluvězně. Krom toho ho také vydíral a požadoval po něm různé úsluhy.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Pětadvacetiletý Pavel Gulyáš před soudem svou vinu popíral.

Článek

Do celkového trestu mu byl započítán i nyní zrušený čtyřletý trest za výrobu drog, k němuž byl odsouzen loni na podzim. Rozsudek není pravomocný, Gulyáš, který vinu u soudu popíral, se na místě proti rozsudku odvolal, státní zástupce si ponechal lhůtu na odvolání.

Soudkyně: obžalovaný si vybral slabý kus

Podle soudu nejméně v jednom případě pod hrozbou fyzického napadení požadoval Gulyáš po mladším spoluvězni orální sex. Ten mu z obavy fyzického násilí vyhověl, protože ho již dříve několikrát napadl.

„Obžalovaný si vybral slabý kus, a věděl, že na něj stačí zvýšit hlas a bude mu posluhovat,“ uvedla v odůvodnění rozsudku soudkyně Kamila Elsnicová.

Gulyáš nutil spoluvězně i k různým úsluhám. Musel mu prát prádlo, umývat nádobí, masírovat nohy, stlát postel a vařit kávu. „Musel se plazit s obviněným, který mu seděl na zádech po cele, dále jej nutil pro své obveselení napadat spoluvězně,“ uváděla obžaloba.

To se nestalo, není to pravda.
odsouzený

Kromě poškozeného znásilnění ve výpovědi potvrdil i jeden ze spoluvězňů z cely 331, většina ostatních si ale prý ničeho nevšimla. Stopy po fyzickém násilí zjistil na těle poškozeného mladíka vrchní dozorce a následně ho přemístil na jinou celu.

Gulyáš před soudem jakékoliv znásilnění a trýznění spoluvězně popřel, prý je heterosexuál. „To se nestalo, není to pravda,“ řekl při zahájení soudního líčení s tím, že trvá na výpovědi z přípravného řízení. V té ale přiznal, že mladšímu spoluvězni dva až čtyřikrát nafackoval za drobnosti. Pár facek prý rozdal i některým dalším spoluvězňům.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Za znásilnění spoluvězně odsouzený 25letý Pavel Gulyáš před soudem svou vinu popíral

Gulyáš už zkušenosti z vězení měl, už dříve si odseděl 27 měsíců za drogové delikty. Sám drogy bral a vyráběl pervitin, za což byl dalším trestem odsouzen loni na podzim.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám