Hlavní obsah

Muž na Novojičínsku zabil manželku, pak se pokusil oběsit

Právo, Pavel Karban
Nový Jičín

Vraždu pětačtyřicetileté ženy vyšetřují od úterních ranních hodin kriminalisté v Mankovicích na Novojičínsku. Pravděpodobným vrahem je šestačtyřicetiletý manžel oběti, který se pokusil o sebevraždu.

Článek

O tragédii se policisté dozvěděli kolem páté hodiny. „Podle dosud zjištěných informací zaútočil muž nožem, poté se pokusil o sebevraždu,“ řekla krajské policejní mluvčí Soňa Štětínská. Muž byl hospitalizován v nemocnici v Novém Jičíně. „S ohledem na zranění nebyl obviněn.“

Kromě policistů zasahovali na místě vraždy také záchranáři. „Pětačtyřicetiletá pacientka nejevila žádné známky života. Posádka zahájila resuscitaci, nicméně obnovit činnost srdce se zdravotníkům přes veškerou snahu nepodařilo,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Dodal, že žena podlehla bodnému zranění. Manžel zavražděné byl podle Humla v bezvědomí. „Lékař zajistil jeho dýchací cesty, posádka podala potřebné léky a připojila ho k monitoru srdeční činnosti,“ popsal a dodal, že mužův stav byl velmi vážný.

Kriminalisté celé dopoledne zajišťovali stopy. „Mezi zajištěnými věcmi je také bodnořezný nástroj. Zda se jedná o vražednou zbraň, určí expertiza,“ dodala Štětínská. Případ je podle ní velmi citlivý, a policie proto nebude v tuto chvíli zveřejňovat další informace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám