Hlavní obsah

Pacient chtěl z oddělení, prorazil dveře a na sestru vzal střep

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Velké štěstí měla v neděli zdravotní sestra v jedné z ostravských nemocnic, na kterou o půl páté ráno zaútočil pacient skleněným střepem. Žena díky své duchapřítomnosti naštěstí neutrpěla žádné zranění, pacient skončil v péči psychiatrů. O případu informovala v pondělí mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Třiačtyřicetiletý muž měl rozbít skleněnou část dveří jednoho z oddělení nemocnice. Potom měl střepem vyhrožovat sestře újmou na životě, pokud dveře neotevře,“ uvedla mluvčí s tím, že žena ve strachu dveře otevřela a potom muže pustila dalším východem z oddělení ven.

„Přivolaní policisté na místě zjistili, že podezřelým je zřejmě pacient hospitalizovaný na jiném oddělení, a začali po něm pátrat v rozsáhlém objektu nemocnice i v jeho blízkosti. Muž byl následně nalezen poblíž nemocnice a pro jeho aktuální zdravotní stav později převezen do specializovaného zdravotnického zařízení,“ dodala Holčáková.

Kvůli svému stavu zatím nemohl být útočník vyslechnut. „Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin nebezpečného vyhrožování, a pachateli tak hrozí trest odnětí svobody až na tři léta,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám