Hlavní obsah

V Londýně zadrželi hledaného Čecha, který zneužil na Moravě děvče

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policistům v Londýně se podařilo zadržet hledaného Čecha, který je podezřelý z loňského zneužití pětileté dívky na jižní Moravě. 37letému muži za to hrozí desetileté vězení.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Muž se před českou justicí snažil skrýt ve Velké Británii, dlouhodobě se vyhýbá potřebnému ambulantnímu léčení, které mu bylo uloženo v souvislosti s předchozí trestnou činností na nezletilých dětech. Soud v Brně na něj vydal mezinárodní zatykač letos v dubnu.

„Bezesporu i fakt, že se jedná o nebezpečnou osobu, která se opakovaně dopouští trestné činnosti na dětech, motivoval britské kolegy k intenzivnímu nasazení sil a prostředků k jeho zadržení,“ řekl mluvčí policejního prezidia Jan Melša.

Čeští detektivové z oddělení cíleného pátrání dostali informace o tom, že by se muž mohl zdržovat v Británii. Prostřednictvím centrály Sirene pak pořádali o spolupráci londýnské policisty.

V minulosti trestaný deviant po návratu z vězení svévolně přerušil nařízenou ambulantní sexuologickou léčbu a znovu propadl svým pudům. Ve vaně zneužil teprve pětiletou holčičku, kterou mu svěřila nová družka na hlídání. Bohužel matka děvčátka dlouho věřila v druhovu nevinu. Byla do něj bezmezně zamilovaná.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám