Hlavní obsah

Nebylo v našich silách zabránit řidiči jízdě v protisměru, přiznává policie

Právo, Novinky, Radek Plavecký, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zabránit sobotní rychlé jízdě zfetovaného řidiče v protisměru rychlostní silnice R10 nebylo v silách policistů. Přiznal to mluvčí mladoboleslavské policie Ladislav Mareš.

Článek

„Zastavit provoz na celé rychlostní silnici není dost dobře možné. Technicky to nejde, je na ní spousta nájezdů a my nemáme tolik sil na to, abychom všechny v tak krátké době zavřeli,“ vysvětlil situaci Mareš.

Byl obviněn z trestného činu obecného ohrožení.
mluvčí policie

„Naše hlídka ho stíhala od Benátek nad Jizerou. Chvílemi jel až 180 kilometrů v hodině. I kdyby jel 150, tak od Boleslavi je na Černém Mostě v Praze sotva za dvacet minut. Navíc mohl kdekoli sjet. Není technicky možné v tak krátké době uzavřít celou silnici,“ doplnil mluvčí.

Z Turnova až do Prahy ujel v protisměru silnice R10 třiatřicetiletý Švýcar kolem 70 kilometrů. Nikdo jej přitom nedokázal zastavit a zfetovaný řidič způsobil během své jízdy havárii asi deseti aut.

Snažil se utéct přes letiště

„V neděli večer byl obviněn z trestného činu obecného ohrožení. Za ten mu podle trestního zákoníku hrozí trest odnětí svobody až na osm let,“ uvedl mluvčí mladoboleslavské policie Ladislav Mareš. Cizinec zůstává dál v nemocnici se zdravotními obtížemi.

Policie nebezpečného řidiče na tak dlouhé trase nedokázala zastavit a on ohrožoval desítky jiných nic netušících řidičů. [celá zpráva]

Pronásledovaný muž nakonec sjel v Praze na rozestavěnou silnici nad Černým mostem, po níž dojel až k oplocení areálu kbelského letiště. Tam vystoupil z auta, přeskočil plot a snažil se utéct. Policisté jej pronásledovali a v areálu letiště nakonec dopadli.

Anketa

Měla by policie zastavit řidiče jedoucího v protisměru na dálnici i silou?
Ano
98 %
Ne
2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 22616 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám