Hlavní obsah

Nedělní nehody už si vyžádaly dva životy

– Plzeň/Ostrava • Aktualizováno
Právo, Patrik Biskup, Pavel Karban

Dva lidé zemřeli při dvou nedělních dopravních nehodách. První z obětí je mladý řidič, který na Plzeňsku nezvládl řízení a narazil do stromu. Smrtí skončila i nehoda v Ostravě, kde mladík narazil do sloupu.

Článek

Po nárazu do stromu zemřel v noci ze soboty na neděli na Plzeňsku mladý řidič. Nehoda se stala krátce po půlnoci v místě zvaném U čtyř sudů mezi Bdeněvsí a Úlicemi.

"Třiadvacetiletý cizinec trvale žijící v České republice nezvládl řízení svého vozidla Peugeot  406, vyjel z pravého jízdního pruhu do protisměru a následně do příkopu, kde pokračoval v jízdě několik desítek metrů, až narazil do vzrostlého stromu." uvedla mluvčí policie Hana Jehlíková. Podle ní řidič zemřel na místě. Měl zranění neslučitelná se životem.

Příčinou nehody byla pravděpodobně vysoká rychlost.

V Ostravě zemřel mladý řidič po nárazu do sloupu

Smrtí sedmadvacetiletého řidiče Škody Octavia skončila v neděli 29. května nehoda v Ostravě. K tragédii došlo v 5.40 hodin v Moravské Ostravě na křižovatce ulic Varenská a Novinářská.

Šofér narazil v rychlosti do kovového sloupu. „Pravděpodobně nepřizpůsobil jízdu stavu a povaze vozovky, vyjel ze silnice, kde došlo ke střetu auta se sloupem,“ popsala ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Po nehodě zůstal mladík, který byl ve voze sám, v autě zaklíněn. „Hasičům se jej podařilo opatrně vyprostit i bez použití hydraulických nástrojů,“ uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Podle mluvčího moravskoslezských záchranářů Lukáše Humpla nejevil pacient žádné známky života, utrpěl mnohočetná zranění. „Zasahující lékař zahájil neodkladnou resuscitaci, která měla za cíl obnovit činnost srdce postiženého. Muži byly zajištěny dýchací cesty, záchranáři jej připojili k umělé plicní ventilaci a začali podávat léky. Přes veškerou snahu se posádce záchranné služby nepodařilo pacienta zachránit a oživovací pokusy byly neúspěšné,“ sdělil Humpl.

„Zda byl řidič ovlivněn alkoholem, určí pitva. Žádáme všechny svědky nehody, zvláště pak osádku vínově tmavé Škody Fabie, která v inkriminovanou dobu projížděla místem nehody, aby se přihlásili policii,“ dodala Holčáková.

Reklama

Výběr článků

Načítám