Hlavní obsah

Policisté pátrají po ukradené vzácné pouštní růži

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Po osmi vzácných rostlinách, mimo jiné pouštní růži či palmách, pátrají od úterý 24. května policisté z Ostravy. Zmizení cizokrajných rostlin oznámil šestapadesátiletý muž z Ostravy, kterému vznikla škoda ve výši minimálně 32 tisíc korun.

Článek

Zloděj navštívil oplocenou zahradu pěstitele vícekrát. „Poškozený nejprve zjistil krádež dvou cizokrajných rostlin zvaná pouštní růže v neděli 22. května večer po návratu domů,“ uvedla ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Muž ale na zloděje upozornil až o dva dny později ráno, kdy zjistil, že se mu ztratily další rostliny.

„Podruhé pachatel odcizil i zahradní stolek, vzácné palmy a sukulenty. Celkem odcizil osm vzácných cizokrajných rostlin, čtyři palmy a čtyři sukulenty,“ objasnila. Dvě z palem byly Phoenix canariensis a Cycas revoluta, dva sukulenty takzvané pouštní růže (Adenium obesium).

Za krádež a porušování domovní svobody hrozí zloději až tři roky vězení. „Policisté pátrají nejen po pachateli, ale také po odcizených rostlinách. Jakékoliv informace k věci přijmeme na lince 158 nebo tel. 974 728 301,“ doplnila Holčáková, podle níž jsou krádeže rostlin v Ostravě výjimečné. „V minulosti jsme například vypátrali a následně obvinili muže z krádeže bonsají.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám