Hlavní obsah

Podvodník obral důvěřivé ženy o milióny. I James Bond by se divil, na co skočily

Novinky, Petr Nový
Praha

Historky téměř jako z příběhů o nesmrtelném agentovi Jamesovi Bondovi si vymyslel podvodník, který díky nim vymámil ze dvou žen v Praze milióny korun. Práce v tajných službách, učitel na vysoké škole, psycholog či štvanec stíhaný politickým režimem. Tomu všemu ženy uvěřily a přišly o milióny korun.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Kriminalisté z hospodářského oddělení obvinili 44letého muže z podvodu. Kvůli způsobené značné škodě mu hrozí až osmileté vězení,“ řekla mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Podvodník si pokaždé vymyslel velmi propracovanou lež a v jeho podání se vždy ženám jevila jako pravdivá. Vyprávěl jim, jak pracuje pro tajnou službu nebo jako psycholog, jak učí na vysoké škole v Anglii a jak byla celá jeho rodina stíhána komunistickým režimem.

Opakovaně potřeboval půjčit peníze a tvrdil, že veškeré jeho finanční prostředky jsou uloženy v bance mimo Česko a potřebuje je na vykoupení z tajných služeb či na zaplacení výživného pro své děti.

„Této neuvěřitelné lži dvě ženy uvěřily, a během tří let si tak tímto podvodným jednáním muž přišel na více než dva milióny korun. V jednom případě z něj jedna z poškozených udělala obchodního zástupce své firmy,“ doplnila Kropáčová.

Tam měl za úkol distribuci a prodej drogistického zboží, za které vždy neodevzdal část tržby. Majitelce tak časem způsobil škodu za 1 400 000 korun a dalších 200 000,- korun mu ještě žena postupně půjčila.

Reklama

Výběr článků

Načítám