Hlavní obsah

Policejní lovci lebek si došli pro vraha, nechtělo se mu zpět za mříže

– Olomouc
Novinky, Petr Nový

Detektivové z policejního oddělení cíleného pátrání zadrželi tuto středu muže odsouzeného za vraždu na patnáct let do vězení. Ze zdravotních důvodů mu byl přerušen výkon trestu, ale zpět za mříže se už nevrátil. Proto na něj soud vydal zatykač, zadržen byl po šesti dnech.

Článek

Ve spolupráci s olomouckými policisty detektivové zjistili, že se nachází právě v tomto regionu. Po vytipování vhodné doby byl hledaný 35letý muž sledován a zadržen ve středu odpoledne v jedné z olomouckých ubytoven, kde se schovával.

„Protože se jednalo o pravomocně odsouzeného pachatele zvlášť závažného trestného činu, nebylo vyloučeno, že se bude zadržení bránit všemi dostupnými prostředky, včetně zbraní,“ řekl mluvčí policie Jan Melša.

Policejní zásah jej však natolik překvapil, že se nezmohl na odpor. To bylo také cílem policistů. Po zadržení byl předán pracovníkům vězeňské služby, která ho vrátila zpět do vězení.

„Patnáctiletý trest je zatím maximum, které soud pachatelům následně hledaným a zadrženým detektivy tohoto útvaru vyměřil. Rekordní byla i doba vypátrání a zadržení, které trvalo šest dnů.

Reklama

Výběr článků

Načítám